rituals

AgapeBelgium is

AgapeBelgium is a place to grow, to heal, to learn and to connect. It is a place where we can practice 'to walk in beauty '.

' Walking in beauty ' has its origins in the unique authenticity of every human being and every living being. ' Walking in beauty ' is like a ceremony. It is an embodied experience that enhances our quality of life. It adds confidence, vulnerability and service to the way we walk our lives.

' Walking in beauty ' arises in our connection to our talents, our passion and our hearts. It is the breeding ground for our creativity and our joy. When we ' walk in beauty ', living becomes a dance of respect.  A dance that feeds our awareness and responsibility. A dance where we life in an atttuned way with each other and mother earth. 

Discover Agape Belgium

Deze 4-daagse werd aangekondigd als een weldaad voor de geest. Ik kan dit ten volle beamen, en voeg er graag aan toe dat ik het ook als een weldaad voor het lichaam, het hart en de ziel heb ervaren. De begeleiding door Niek en zijn assistente was integer, kundig, schonk ruimte voor ieders eigenheid, bood…

Geertrui Gardeyn, psychologe en mindfulnesstrainer

AgapeBelgium biedt een omgeving waarin je jezelf 100% veilig en op je gemak voelt, je krijgt tijd om te groeien. Een heel fijne ervaring die me zal aanzetten om een nieuwe weg in te slaan.

Lieve Pillen, interieurarchitect

Door oordeelloos en objectief te leren kijken en dit te leren verwoorden, maakt het voor mezelf ook gemakkelijker om op die manier naar mezelf te kijken.

Martine D'Hooghe

Bio-energetica is voor mij in verbinding komen met mezelf. Door te ademen en te bewegen mijn lichaam, mijn ziel en mijn geest ontmoeten en verkennen. Iedere ademtocht, iedere beweging brengt me dieper in mezelf. Er komt ruimte voor kracht en waarachtig leven! Bio-energetica is voor mij beseffen dat bezield-leven een 'werk in uitvoering' is. Het…

Carine

An very deep introduction to healing arts. this school is a territory of love wisdom and respect.

Gilad

Als hulpverlener is het essentieel dergelijke opleiding kan doorgaan in tijden van corona, ook wij hebben voeding nodig om verder te kunnen, zowel mentaal, emotioneel, fysiek als relationeel.

Sophie Vanhaecke, Psychomotorisch en Dans- & Bewegingstherapeute

De beslissing om de opleiding te doen is het mooiste cadeau in mij leven dat ik mezelf heb gegeven heb. Ik voel dat ik NU pas LEEF en eindelijk durf te gaan voor mijn dromen.

Hilde van Cutsem

De opleiding Reichiaanse karakterstijlen heeft me meer inzicht gegeven in de wereld van het lichaamspsychotherapeutisch werk. Naar mijn mening een zeer nuttige opleiding voor iedere therapeut die werkt met patiënten met psychosomatische lichaamsklachten.

Sophie Van de Put, 44j, Kinesitherapeute - Fasciatherapeute

Bio energetica was een onvoorspelbare reis naar onbekende delen van mijn lichaam. Ik ben verschillende krachtbronnen in mezelf tegengekomen, waardoor ik nog meer bewust werd van de innelijke wijsheid die in mijn lichaam aanwezig ligt.

Griet Mertens, 44j, Dans- & Bewegingstherapeut

De reeks 'Bewegen als antwoord' heeft mij een veilige structuur gegeven om de mogelijkheden van mijn lichaam te exploreren en terug uit te breiden in een periode van herstel van een chronische ziekte. Het gaf me de kans om terug vertrouwen op te bouwen in mijn lichaam. Ik heb nooit eerder in mijn leven ervaren…

Annelies, 38, loopbaancoach

Wat is bonding voor mij? Bonding is voor mij een houvast, een groep waarin ik leer wat thuiskomen is en waar ik me veilig kan voelen. In de groep kan ik delen wat er in me leeft en ontdek ik wat er me echt bezighoudt. Deze thema's samen onderzoeken geeft me steun en kracht om…

Inge Dinnecourt

Dit was een geweldige introductie in de polyvagale theorie. Ik zou elke therapeut ten zeerste aanbevelen om de polyvagale bril op te zetten en deze in hun werk te implementeren!

Laura du Bois, leerkracht en Lifecoach in opleiding

Not available in English

Anouk Brockx

“de Quest heeft me gebracht bij de wortels van mijn angst. Door er in contact mee te zijn op mijn spot, de meest veilige plek in de natuur, een plek van gedragenheid en bescherming, kon een diepe heling starten. Mijn quest was een begin, een deur van overleven naar leven, van angst naar creativiteit, van…

Griet

Door bewust te worden dat er een verband bestaat tussen chronische spierpijnen en onderdrukte emoties en door specifieke oefeningen te geven om die spieren te ontspannen, wordt ook het bewustzijn van de verschillende delen in ons lichaam vergroot en herwinnen we aan gratie in onze bewegingen.

Isabelle Hoet

Het cursus weekend Belichaamde Spiritualiteit en Authentic Movement heeft mij, zoals steeds weer bij Agape Belgium, veel gebracht. Woorden als vrijheid, verbondenheid, energie, compassie, kracht, vuur, eigenheid, eerbied, thuiskomen en dankbaarheid zijn woorden die uit mijn hart naar boven komen als ik terug voel aan dit weekend. De humor, zachtheid, vakkundigheid, gedrevenheid, onvoorwaardelijkeid, het vertrouwen…

Eva van Hinte-Hup, psychologe, 31 jaar

"De zweethut is een fantastische ervaring die ik dank zij de professionele begeleiding heb mogen leren kennen. Dit smaakt naar meer."

Tom

Ik vind het geweldig hoe de opleiding bij AgapeBelgium in elkaar zit. De afstemming vind ik super. Het is niet het afdraaien van een vooraf in elkaar gezette les, zoals ik dit jaren op lagere en middelbare school ervaren heb. Klasse, ik geniet daarvan. Het gaat hier, bij AgapeBelgium, niet over de rode pennenstrepen. Wat…

Caroline Buys

Joeri Calsius weet met een bevlogenheid lichaamswerk in therapie levend te maken. Dit was een onderdompeling in een bad met afwisselende technieken, invalshoeken en verrassende uitkomsten die goesting geeft voor verdere exploratie en vooral uitdaagt om vragen te stellen, stil te staan bij de eigen praktijk.

Liesbeth Van Lo, 31 jaar, sociaal-agogisch werk, Chinese energetische therapie

'n Haka workshop vind ik een echte aanrader. Haka bevordert zowel teamspirit als persoonlijk leiderschap.

Tine - 65. Paardencoach.

Graag wil ik je bedanken voor de reeks. Het is van belang, van betekenis voor mij. Vooral de stemoefeningen (en wat Griet daarbij deelde, is herkenbaar) het is fijn om zo 'van-binnen-uit' te bewegen. Fijn om dit te ontdekken.

Marlies Vandevelde,

“Wat een reis! Tijdens deze 4-daagse duik je diep in jezelf, steeds in verbinding met de ander en de context. Je ontdekt wat in je lichaam leeft, ontdekt jezelf, komt in beweging, krijgt inzichten, heelt, wordt geprikkeld in creativiteit, je maakt verbinding met de ander, geeft stem/taal aan wat je voelt, je wordt bewuster… en…

Veerle Decoo, coördinator

Het is tof om mee te doen met de reeks. Enerzijds jammer dat ik er niet live kan bij zijn. Maar het fijne is wel dat ik het op mijn tempo doe. Het doet me deugd om alles wakker te maken.

Joyce Denooze

De professionaliteit en ervaring van de trainer maakten deze module binnen de opleiding Embodied Coach niet alleen de spreekwoordelijke kers op de taart, maar ook een flink stuk van de bijzonder krokante bodem en de fris fruitige vulling. Warm aanbevolen!

Jozef Sercu, Docent muziek, drama, dans Lichaamsgericht Coach bij Het Poorthuis Brugge

Het was voor mij een unieke ervaring van hoe kracht kan opgebouwd worden vanuit respect. Van waaruit is een belangrijke vraag die me bezig houdt. Het oorspronkelijk respect in jezelf terug te vinden, te voelen, en vandaaruit KRACHT die komt om dat daadwerkelijk in de wereld te zetten. (Veerle)

Veerle

Deze opleiding verweeft heel overzichtelijk de menselijke psyche in deze hedendaagse tijd met authentieke sjamanistische principes.

Karla Hulpiau

In deze cursus kon ik niet alleen nieuwe dingen leren, het waren stuk voor stuk ook momenten waarin ik mezelf kon terugvinden en waarin ik mijn eigen identiteit kon herontdekken.

Ann 's Jongers

Ik wordt diep geraakt via aanrakingen op mijn lichaam die contact maken met de dieper liggende structuren en weefsels. Ik voel sensaties die stromen door mijn lichaam. Beelden en herinneringen komen naar de oppervlakte. Een nieuw bewustzijn ontvouwd zich. Dankbaar. Griet

Griet Mertens, Dans- & Bewegingstherapeut

Wij, Wil (moeder) en Djamilia (dochter) hebben de Bartenieff reeks gedurende 2 weken samen gedaan. Heel waardevol om oefeningen te doen waarbij het luisteren naar het eigen lichaam centraal staat.

Djamilia Damen (Dans- & Bewegingstherapeute in opleiding) & Wil

'Ik ben 60 jaar en volg de opleiding Connected Living. Hiermee geef ik mezelf de kans om de jaren, die voor mij liggen, waarachtig en in schoonheid te beleven'.

Carine Van Tieghem

In deze lockdown periode vind ik het een kans om te zoeken wat mij helpt om in connectie met mijn lichaam te blijven gedurende de dag. Ik merk dat de, hele ogenschijnlijk kleine bewegingen, van de B.F., zoveel effect hebben op mijn psychisch welbevinden gans de dag.

Mady Termote, Dans- & Bewegingstherapeute

Not available in English

Voormalige studente DBT

Joke uit Belgie deed mee aan een programma bij Anne-Marie en kreeg in 2 weken 6 nieuwe deelnemers in haar kwaliteits programma. Bekijk zelf het filmpje. Joke Oosters, business coach, therapeut en trainer www.trustforbusiness.be

Joke Oosters

De verdieping in de voor mij al bekende stof over de Poly Vagal Theory heeft mijn drive ermee te werken met mijn clienten alleen maar versterkt.

Marijke Van Dijk, orthopedagoog & psycholoog BA

Door de Fire keeper training ben ik me bewust geworden van wat 'in verbinding gaan' wil zeggen en mijn persoonlijke obstakels hiermee. De training geeft me meer vertrouwen in mezelf en mijn levenspad.

Rebecca Lenaerts, 40j, kunstenaar

Als je je kind wil zien groeien en bloeien, niet twijfelen, mijn zoon van 9 staat er terug, zelfvertrouwen is omhoog en kan innerlijk veel meer doseren

Inge Bouteca

In het doen van de Haka ontstaat een groot gevoel van kracht en verbinding, die op vele lagen ervaren kan worden. Een aanrader!

Geertrui Gardeyn

Dankbaar voor deze mooie ervaring en het aan de lijve kunnen gewaarworden wat de kracht en waarde is van het veilig kunnen verbinden. Met mezelf, dankzij de groep en de zeer aanwezige en authentieke docente. Graag breng ik deze kennis (van de polyvagaal theorie) en inzichten, op mijn beurt, verder over.

Anne, Psychotherapeut en docent

Ik heb een sterker groepsgevoel ontwikkeld dan voorheen. Het gaat niet alleen om mij. Het gaat om mij én het gaat over grotere geheel zoals de groep waar ik deel van uitmaak.

Geert de Groof

Joeri brengt op een gefundeerde manier een kapstok waaraan ik zowel mijn neuropsychologische, psychologische als shiatsu achtergrond kan ophangen. De driedaagse laat proeven hoe zijn manier van werken met het lichaam een brug kan slaan tussen oost en west, tussen mind, body en soul.

Sophie Huybrechts, 34j, klinisch neuropsycholoog en shiatsu therapeut

De opleiding dans-en bewegingstherapie in Agape heeft me veel gegeven. Ik ben er terug tot dicht bij mezelf gekomen en heb er vertrouwen gekregen om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Zelfherkenning, zelferkenning, zelfaanvaarding en zelfliefde, dit in eerste instantie naar mezelf gericht om vervolgens mee te nemen in relatie tot anderen. Kortom een…

Charlotte Garmyn

Not available in English

Renate

Not available in English

Stefan De Keersmaeker

Bio-energetica …betekent adem, de essentie van het leven… betekent je eigen ruimte ontdekken, betreden, inlijven. … betekent bewegen, de taal van jouw lichaam spreken. … betekent zoeken en ontsluiten van jezelf en je prachtige potentieel. … betekent respect en liefde voor jezelf, en van daaruit verbonden respect en liefde voor de andere en het andere.

Jen

Ik ben niet meer diegene die ik meende te zijn. Door ervaringsgericht lichaamswerk onderbouwd met wetenschappelijk gefundeerde modellen leerde ik naar mezelf te kijken en mezelf langzaam te aanvaarden zoals ik echt ben. Verder leerde ik hoe voelen en denken kunnen samengaan. Ik ben gezakt in mijn lichaam, waardoor ik meer zelfvertrouwen heb en ben…

Inge Denayer

Het aanleren van een HAKA is een intense ervaring die me in contact heeft gebracht met mijn innerlijke kracht & met bevrijding van mijn stem. Echt bijzonder waardevol!

Els H. - 58 j. - HR-Officer

Toch nog even melden hoe waardevol mijn opleidingen waren bij jullie. Deze zondag nog eens vuurloop gegeven voor vrouw die 40j werd + haar verwanten. Heel mooie dag en ceremonie. Voel me zo dankbaar dat ik dit kan doen. Ook mijn agape opleiding kan ik dagelijks omzetten in mijn werk. Het geeft me een stevig…

Evan Van Lissum

'Nu anderhalve week later voel ik de rijkdom die ik uit deze Summerschool heb mogen ontvangen, nog steeds diep doorwerken binnen in mezelf en in mijn leven. En daar ben ik enorm dankbaar voor. Vooral de combinatie van storytelling, Authentic Movement en de natuur, maar ook de professionele en zorgzame begeleiding zorgen voor die voor…

Rebka Netsere, Dans- & Bewegingstherapeut

Rahul Bharti is erg gepassioneerd en deskundig en dat is absoluut aanstekelijk. Een aanrader voor iedereen die meer structuur in zijn leven wil en vooral gezonder en positiever wil leven!

Claudia

Not available in English

Voormalige student DBT

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

Joeri Calsius leert je luisteren naar het lichaam om dan met hands on werk spanningen/affecten/gevoelens/emoties om te zetten naar beelden en dit te laten ervaren als deel van je lichaam.

Christophe Tylleman, osteopaat, 42 jaar

Onlangs volgde ik A Movement bij Agape met Niek Ghekiere. Ik besloot het erop te wagen ondanks mijn voorzichtige houding tgo het aanbod trainingen in spiritualiteit. Ik ben teruggekomen als een tevreden en verrijkte vrouw. Ik hield van de stijl en de aanpak. Niek is op een vriendelijke manier alert en aanwezig, altijd vanuit verbondenheid…

Anne-Marie Desmet, psychotherapeut

Ik heb dit weekend geleerd over een nieuw en mijn eigen land en heb van daaruit een nieuwe kracht ontwikkeld en deze in de Haka gebracht. Wat een bijzondere ervaring.

Laura

Deze driedaagse biedt onvermijdelijk waarde op het gebied van de eigen persoonlijke ontwikkeling als behandelaar alsook waarde voor de onderbouwing van een professioneel kader. Dit dankzij een topdocent die weet hoe te boeien en te prikkelen. Ik zou dit zo opnieuw volgen. Een aanrader!

Stijn Bijnens,

“Amber Gray is a passionate and compassionate trauma therapist and teacher/trainer, whose treatment model transcends disciplines. She has brilliantly infused and integrated Polyvagal Theory with its central theme of searching, obtaining, and maintaining somatic feelings of safety with movement therapies. Her work has had profound impact on survivors of torture, war and trauma by enabling…

Polyvagal Theory

Karakterstructuren heeft me naar de diepere lagen van mezelf gebracht, heeft me inzichten gegeven in het onderzoek hoe mij karakter is ontstaan, hoe mijn lichaam is gebouwd, hoe ik mij gedraag en waarom ik voel zoals ik voel.

Griet Mertens, Dans- & Bewegingstherapeut

In the spotlight

3 formulas to help you

Academy

You are looking for an education, workshop, training where the focus is on the body and spirituality. You wish to become a therapist or to retrain as a professional. Check out our courses here.

Discover Agape Academy

Therapy

You wish to be more aware in life and to connect with the wisdom of your body. We offer workshops as well as individual therapy.

Discover Agape Therapy

Rituals

You are looking for yourself, you are attracted to the spiritual and mystical and shamanism appeals to you. Here you will find all workshops.

Discover Agape Rituals

©2022 Agape Belgium | General conditions | Privacy policy | Legal information | Covid19-information