Vision Quest

Terug naar overzicht

De Vision Quest is een oude overgangsrite: de reis naar het middelpunt van de ziel.

De Vision Quest is een negendaags programma in een ongerept natuurgebied. De eerste drie dagen ben je samen met de anderen in het basiskamp, waar je optimaal op je Vision Quest wordt voorbereid. Daarna ben je vier dagen en vier nachten alleen op de berg, vastend, op een voor jou uitgekozen plek, met een kleine shelter van tentzeil en takken. De twee laatste dagen zijn er voor integratie van jouw Vision Quest.

… everything on earth has a purpose

and every person a mission ... 

Er bestaat een rijk dat de lichamelijke zintuigen overstijgt, een rijk vol mysterie en geest. Al sinds het begin der tijden houdt de zoektocht naar dit gebied mensen bezig. Deze zoektocht naar een innerlijke wereld die de alledaagse, fysieke wereld  overstijgt, is een van de oudste tradities van de mens.

Duizenden jaren lang zijn mensen de natuur ingetrokken om in volkomen afzondering de antwoorden te vinden op hun levensvragen en om spirituele wijsheid te verwerven. Hoewel vele van de oude gebruiken zijn vergeten, is er nog steeds een methode waarmee iedereen in deze tijd door de opening tussen de twee werelden heen kan stappen om mystieke dimensies binnen te gaan.

Een Vision Quest is voor de mens van vandaag een krachtige manier om zijn gevoel van verwondering en verbinding met de aarde te herstellen. Bij degene die een Vision Quest doet, vindt er een verandering in het bewustzijn plaats.

Er ontstaat een proces waarbij lagen worden afgepeld en je ontdekt wat werkelijk van belang is in je leven. Je kunt beginnen contact te maken met de bron van de pijn die je binnenin voelt, zodat je geheeld kan worden. Angsten worden onder ogen gezien. Een Quest kan je ook zekerheid geven over je levensdoel en je helpen spirituele diepgang te ontwikkelen.

In die verhoogde bewustzijnstoestand die een Vision Quest oproept kunnen archetypische beelden naar boven komen. Het onverklaarbare en mysterieuze gebeurt.

Voor sommigen wordt dit alleen-zijn een initiatie naar een nieuwe levensfase. Voor anderen is het een confrontatie of een tijd van meditatie.

Het afsmeken van een visioen is geen grap, geen vrijetijdsbesteding maar een serieuze zaak. Een visioen maakt je tot een ander mens. Visioenen zijn geen dromen, visioenen zijn werkelijkheid. Als je een visioen krijgt slaap je niet, je bent klaar wakker.

Visioenen zijn een spiegelbeeld van onze spirituele oerkracht. Ze zijn levende momenten die ons op een ander bewustzijnsniveau overkomen. 

Deze aloude ceremonie brengt heling op fysisch, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak, zowel voor jezelf, voor je verwanten en voor ‘al wat is’.

Tevens is het een proces van afscheid nemen, sterven en opnieuw geboren worden. Je bent er alleen met Moeder Aarde, alleen met de vier winden, de sterren aan de nachtblauwe hemel, alleen met je gedachten en je ziel. We ervaren de genezende kracht van de natuurelementen. De spirits en de natuur zijn je bondgenoten, je leraars.

Hoe “maagdelijker” je aan een Vision Quest deelneemt, hoe intenser de beleving. Daarom geven we een minimum aan info vooraf en vragen we de deelnemers om geen boeken te lezen omtrent Vision Quest.

De kwaliteit van je Vision Quest wordt mede bepaald door je voorbereiding en jouw Vision Quest begint het moment dat je beslist deel te nemen.

Dirk Ghekiere

Coördinator

Dirk Ghekiere

+32 494 59 46 29

““de Quest heeft me gebracht bij de wortels van mijn angst. Door er in contact mee te zijn op mijn spot, de meest veilige plek in de natuur, een plek van gedragenheid en bescherming, kon een diepe heling starten. Mijn quest was een begin, een deur van overleven naar leven, van angst naar creativiteit, van…”

Griet Griet

©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie