Terug naar overzicht

Reduceer stress en spanning: 'Bewegen als antwoord'

  • Algemeen
  • Programma
  • Praktisch
  • Docent

Heb je stress, zit je niet goed in je vel of ben je de verbinding met je eigen lichaam kwijt? In deze ochtendreeks helpen we jou! 

Bekijk hier de brochure.

De essentie van het “leven” is bewegen.

Bewegen is daarom een belangrijke ingang voor bewustwording. Bewust worden van patronen waar we ons zelf in nestelen zowel in de manier waarop we ons denken, ons voelen, onze intuïtie en onze handelingen ervaren en uiten.

Bewegen creëert een mogelijkheid om deze patronen te verruimen en te verdiepen. Bewegen maakt letterlijk en figuurlijk veranderingen en verschuivingen mogelijk binnen onze denkpatronen en hoe we onze emoties ervaren, reguleren en uiten. Bewegen geeft de mogelijkheid om te zorgen voor ons lichaam om onze bewegingen af te stemmen op ons natuurlijk ritme. Bewegen maakt onze intuïtie weer bewust en inzetbaar.

Toepassing van Bartenieff Fundamentals®

  • In bedrijven en op de werkvloer: Deze oefeningen reduceren spanning en stress
  • In de sportwereld: Deze oefeningen zorgen voor een grotere effectiviteit in het uitoefenen van jouw sport
  • In de gezondheidszorg en algemeen welzijn: Deze oefeningen bewerkstelligen zelfbewustzijn en ontspanning
  • Bij kinderen: Deze oefeningen ondersteunen hun motorische, cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling

De ochtendreeks is een ervaringsgerichte workshop. De directe ervaring van bewegen staat centraal. Bartenieff corrigeerde niet haar patiënten of studenten in de aangereikte bewegingen, ze liet de deelnemers (her)ervaren wat voor ieder mens in brede vorm Fundamenteel is.

(Klik op 'Praktisch' en 'Programma' voor data en prijzen)

Bekijk hier het filmpje over de reeks.

Meer info over Bartenieff Fundamentals ? Klik hier.

In deze workshop, bestaande uit 4 maandagochtenden, gaan we aan de slag met herstellende bewegingsoefeningen voor lichaam en geest met een ont-stressend, ont-spannend, ont-ladend, ont-vouwend en ont-luikend effect.

Kan je je niet elke maandag vrij maken? Geen probleem, je krijgt een link naar de opnames zodat je de oefeningen thuis zelf kan doen!

Bartenieff Fundamentals richten zich o.a. op het opheffen van spanningen, het vergroten van lichaams- en adembewustzijn en het herwinnen van lichaamsexpressie en beweeglijkheid. Op deze manier wint elke deelnemer aan ontspanning, zelfzekerheid en bewustzijn.

Prijs

€154 (incl. BTW)

Data

6 dinsdagochtenden van 9u30 tot 11u30.

16, 23, 30 mei / 6, 13 en 20 juni 2023

De lessen worden live in ons centrum te Koolskamp gegeven. De lessenreeks kan je echter ook online volgen indien je dat verkiest. Kan je er een bepaalde dag niet bij zijn? Geen probleem, je krijgt na elke les een link waar je deze kan (her)bekijken.


Benodigdheden

Je krijgt een informerende brief na inschrijving toegestuurd.

Stephanie de Bruijckere

Docent

Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34

Stephanie de Bruijckere is een internationaal trainster die zich heeft gespecialiseerd in dynamische ontspanningswerkvormen, Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Zij is een erkend dans- en bewegingstherapeute en gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Zij doceerde in de internationale trainingen van het Laban Institute for Movement Studies in New York en werkte mee in programma’s zoals ‘embodied leadership’, ‘dynamic relaxation’ en nog meer.
Zij is verbonden als coördinator en trainster in de opleiding dans- en bewegingstherapie van AgapeBelgium.

Wanneer: 16 mei 2023 tot 20 juni 2023
Aantal modules: 6 trainingen
Waar: AgapeBelgium
€220.00
Excl. BTW

De reeks heeft mij een veilige structuur gegeven om de mogelijkheden van mijn lichaam te exploreren in een periode van herstel van een chronische ziekte. Het gaf me de kans om terug vertrouwen op te bouwen in mijn lichaam. Het herwinnen van dit vertrouwen is een erg waardevolle schakel in mijn herstel.

Annelies, 38, loopbaancoach

In deze lockdown periode vind ik het een kans om te zoeken wat mij helpt om in connectie met mijn lichaam te blijven gedurende de dag. Ik merk dat de, hele ogenschijnlijk kleine bewegingen, van de B.F., zoveel effect hebben op mijn psychisch welbevinden gans de dag.

Mady Termote, Dans- & Bewegingstherapeute

Het is tof om mee te doen met de reeks. Enerzijds jammer dat ik er niet live kan bij zijn. Maar het fijne is wel dat ik het op mijn tempo doe. Het doet me deugd om alles wakker te maken.

Joyce Denooze, Lichaamsgerichte therapie, loopbaanbegeleiding en groepstrainingen

Wij, Wil (moeder) en Djamilia (dochter) hebben de Bartenieff reeks gedurende 2 weken samen gedaan. Heel waardevol om oefeningen te doen waarbij het luisteren naar het eigen lichaam centraal staat.

Djamilia Damen (Dans- & Bewegingstherapeute in opleiding) & Wil

Graag wil ik je bedanken voor de reeks. Het is van belang, van betekenis voor mij. Vooral de stemoefeningen, het is fijn om zo 'van-binnen-uit' te bewegen. Fijn om dit te ontdekken.

Marlies Vandevelde, Dans- & Bewegingstherapeute in opleiding

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie