Terug naar overzicht

Avondreeks Bio-energetica (Volzet)

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

Deze reeks is volzet. Schrijf nu reeds in voor de nieuwe reeks in het voorjaar van 2023: https://www.agapebelgium.be/nl/agenda/223/avondreeks-bio-energetica

Kan je niet wachten tot volgend jaar? Dan verwijzen wij jou graag door naar onze collega Peter Doll die ook een bio-energetica reeks aanbiedt. Deze avondreeks gaat door in Maria-Aalter. Alle informatie kan je vinden via deze link: https://www.vuurstroom.be/iets-voor-mij/

Jouw lichaam draagt een schat van wijsheid en levensenergie. Bio-energetica heeft tot doel om toegang te krijgen tot deze lichaamswijsheid. Spanningen opheffen die je weerhouden toegang te krijgen tot deze bron van bewustzijn en verbinding, staan centraal binnen deze benadering. 

Bio-energetica is een methode die gebruik maakt van verschillende oefeningen die zich richten naar spanningsgebieden in het lichaam. Vooral deze spanningsgebieden zijn ervoor verantwoordelijk dat 'levensenergie' zich niet ten volle kan laten zien. Ze hebben een directe invloed op ons zelfbeeld, onze belevingen en onze intensiteit van genieten. Via verschillende manieren van expressieve dansen, meditaties en specifieke oefeningen waar het lichaam in betrokken wordt, uiten de losgemaakte spanningen zich vaak in vreugde, opluchting, ruimte, herkenning en erkenning en zorgt deze openheid voor nieuwe impulsen en rust in ons leven.

Bio-energetica is een lichaamsgerichte therapievorm die steunt op de wetenschap dat chronische spierspanningen een emotionele oorsprong hebben. Bio heeft tot doel deze spierspanningen vrijer te maken of op te heffen, wat resulteert in lichamelijk vrijer voelen. Via de lichamelijke pijn van de spierblokkade voel je de oude emotionele pijn die daarmee verbonden is. Dit gaat vaak gepaard met een herinnering van een gebeuren die er destijds voor zorgde dat je jezelf “pantserde”.

Geblokkeerde emoties die je toen niet kon of mocht uiten kunnen nu naar buiten gebracht worden, zodat ze makkelijker hanteerbaar worden.

Bio is voor mensen die de kwaliteit van hun leven willen verbeteren, het leven niet alleen aan de oppervlakte willen ervaren, het contact met hun gevoel zijn kwijtgeraakt, nieuwsgierig zijn.

Deze reeks geeft je de mogelijkheid de verbinding met jouw lichaam en de manier waarop jouw lichaam interacteert met jouw persoonlijkheid en omgekeerd te verdiepen en te versterken. 

(Raadpleeg de data, prijs en andere informatie in de tabbladen 'Praktisch' en 'Docent')

Data

9 woensdagavonden:

19, 26 oktober 2022

9, 16, 23, 30 november 2022

7, 14, 21 december 2022

Telkens van 20u - 22u.

Prijs

€340 (incl. BTW)

Locatie

Deze reeks zal doorgaan in de zaal Polariteit te Verkortingstraat 55 in Sint Amandsberg - Gent.


Benodigdheden

Je krijgt een informerende brief na inschrijving toegestuurd.

Annulatievoorwaarden

Indien het project door de cursist wordt geannuleerd, geldt de volgende annuleringsregeling:

  • Annulering geschiedt door een aangetekend schrijven bij langdurige opleidingen en trainingen. Bij andere projecten volstaat een email.
  • Bij annulering tot 28 dagen voor aanvang van het project is de cursist 25% van het geld verschuldigd met een minimum van € 50,00.
  • Bij annulering tussen 28 dagen en 14 dagen voor aanvang van project is de cursist 20% van het lesgeld verschuldigd met een minimum van € 50,00.
  • Bij annulering minder dan 14 dagen voor aanvang van het project is de cursist het volledige lesgeld verschuldigd.
Niek Ghekiere

Docent

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Als zoon van Dirk Ghekiere liep hij vele jaren aan de zijde van zijn vader.  Hij kreeg en krijgt onderricht van hem in vuren hoeden, ceremonies opzetten en zweethutten. Hij is geïnitieerd firekeeper en ceremonial firewalk-instructor. Van onder meer Ron Evans, Gilbert Toledo en Hector Gomez kreeg hij meer verdieping in het ceremonieel werken en zweethutten begeleiden. Niek Ghekiere is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.

Wanneer: 19 oktober 2022 tot 21 december 2022
Aantal modules: 9 trainingen
€340.00
Incl. BTW

Bio-energetica is voor mij in verbinding komen met mezelf. Door te ademen, te bewegen mijn lichaam, mijn ziel en mijn geest ontmoeten en verkennen.

Carine

Bio-energetica …betekent adem, de essentie van het leven… betekent je eigen ruimte ontdekken, betreden, inlijven. … betekent bewegen, de taal van jouw lichaam spreken. … betekent zoeken en ontsluiten van jezelf en je prachtige potentieel. … betekent respect en liefde voor jezelf, en van daaruit verbonden respect en liefde voor de andere en het andere.

Jen

©2022 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie