Terug naar overzicht

Summer School Haka voor Ouders & Kinderen

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

In samenwerking met Maori-elder Toroa Aperahama bieden wij deze Summer School voor ouders en hun kinderen.

Deze Haka is speciaal opgezet voor ouders en hun kinderen. Tijdens de workshop kom je als gezin dichter bij elkaar. Het is een perfecte kans om waardevolle we-time te creëren. Je leert elkaar kennen in een andere vorm en komt samen in beweging. Deze haka is heel toegankelijk zowel voor jongens als meisjes als hun ouders (of plusouders, tante, nonkel,... ). De haka leert iedereen bewust worden van zichzelf, van zijn of haar kracht en mogelijkheden. Je maakt kennis met de Maori cultuur en met het gevoel van een groep en de kracht die erachter schuilt. Een onvergetelijke dag voor het hele gezin!

De Haka-traditie is één van de oudst bewaarde rituelen van de Maori’s. Het zijn belichaamde verhalen die kracht, hoop en verbinding in beweging brengen.

Je stelt je eigen haka samen met de groep, bestaande uit woorden uit Maori als je eigen taal. Tijdens deze workshop krijg jij met jouw gezin de unieke kans om deze originele haka in zijn volledigheid te leren en te perfectioneren. Ze zullen ook leren over de Maori-filosofie achter de haka, zijn oorsprong, zijn betekenis.

De haka is een compositie die door veel instrumenten wordt bespeeld. Handen, voeten, benen, lichaam, stem, tong en ogen spelen allemaal hun rol bij het samensmelten om in hun volheid de uitdaging, het welkom, de jubel, de opstandigheid of de minachting van de woorden over te brengen.

Wil je meer weten? Lees dan het interview met Toroa Aperahama over haka hier.

Een kans als deze om een echte haka (onderwezen door een Maori) te beleven, is een unicum! Wees er dus snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Data

Deze Summer School gaat door op 11 juli van 10u tot 17u.

Prijs

€20 per kind (incl. BTW) en €25 per volwassene (incl. BTW).

Er is geen catering voorzien. 

Voor wie

Deze workshop is speciaal opgezet voor kinderen (van 6-18jaar) en hun ouders (of grootouders, plusouders, tantes, nonkels, enz.). Ze is heel toegankelijk voor zowel jongens als meisjes.

Het aantal plaatsen is gelimiteerd. 


Covid-19

Alle opleidingen en trainingen kunnen we categoriseren als ‘corona-proof’ of ‘corona-resistent’. Opleidingen die corona-proof zijn, gaan door mits toepassing van strikte veilligheidsmaatregelen. Corona-resistent betekent dat wij ernaar streven dat een opleiding altijd zal kunnen plaatsvinden, ook als we opnieuw in lockdown gaan. 

Deze workshop is corona-proof. 

De training kan, enkel en alleen in het geval van een nieuwe lockdown, geannuleerd worden, omdat de inhoud niet overdraagbaar is via live e-learning. Indien dit zich zou voordoen, zullen de inschrijvingskosten die betaald werden, terugbetaald worden.

De concrete Covid-19 maatregelen die zullen genomen worden, kan je hier lezen: https://www.agapeacademy.be/nl/nieuws-en-publicaties/30/covid-19-richtlijnen

Toroa Aperahama

Docent

Toroa Aperahama

Toroa werd vanaf de geboorte opgevoed door zijn geliefde grootmoeder, Te Wharehau, en 6 Elders van zijn stam op de traditionele manier van zijn volk. Momenteel geeft onder meer les in Haka, de traditionele dans van de Maori. Deze haka is door Toroa zelf gecomponeerd, waardoor hij een geschenk kan geven aan de mensen van dit land om zich opnieuw te verbinden met hun eigen oude cultuur. In de gebroken wereld van vandaag is Toroa's missie om de speer te gooien ... Te Tao Aroha / The Spear of Love ... Hij mist nooit. Zijn haka-workshops zijn zeer energiek en vol Liefde.

Wanneer: 11 juli 2021 tot 11 juli 2021
Waar: AgapeBelgium

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie