AgapeBelgium kent een
rijke geschiedenis in
het lichaams- en ervaringsgericht
psychotherapeutisch werken.

Deze benadering zal persoonlijkheidsklachten benaderen via het lichaam en zijn spanningen. In de praktijk bestaat deze benadering van therapie uit een combinatie van gespreks-, adem- en bewegingstherapie.

Lichaamsgerichte psychotherapie heeft een belangrijke bijdrage in het leren omgaan met emoties, spanningen, stress en angst. Het resultaat van deze benadering van therapie drukt zich uit in een grotere ontspanning, vreugde, vertrouwen, dankbaarheid en bewustzijn.

Naast het therapeutisch werken, krijgt ceremonie en ritueel een belangrijke plaats in ons aanbod. Oude en traditionele ceremonies geven erkenning aan alle leven dat ons omringt, zonder de realiteit van onze samenleving teniet te doen. Ceremonies leren ons over de bijzonderheid van respect, de kracht van dankbaarheid, steunen ons in volhouden, eerlijkheid en de schoonheid van (het) leven eigen te maken.

Ontdek ons volledig aanbod

Rahul is one of the very few masters remaining, that revived the art of ancient massage in Thailand during the late 70s and early 80s. The quality of ancient massage that he teaches is the best I've ever encountered.

Vangelis Thrapsimis

Ik startte in 2008 aan de training Life Coach Connected Living. Deze diepgaande ervaring in en met de natuur bracht me opnieuw bij wie ik ooit was en waar ik mezelf vond, in de natuur.

Stefan De Keersmaeker

Bio-energetica is voor mij in verbinding komen met mezelf. Door te ademen, te bewegen mijn lichaam, mijn ziel en mijn geest ontmoeten en verkennen.

Carine

Joke uit Belgie deed mee aan een programma bij Anne-Marie en kreeg in 2 weken 6 nieuwe deelnemers in haar kwaliteits programma. Joke Oosters, business coach, therapeut en trainer www.trustforbusiness.be

Joke Oosters

Bio-energetica …betekent adem, de essentie van het leven… betekent je eigen ruimte ontdekken, betreden, inlijven. … betekent bewegen, de taal van jouw lichaam spreken. … betekent zoeken en ontsluiten van jezelf en je prachtige potentieel. … betekent respect en liefde voor jezelf, en van daaruit verbonden respect en liefde voor de andere en het andere.

Jen

Ik heb in mezelf de mogelijkheid gevonden om kennis te maken met mijn diepste kern. Ik heb mijn talenten, verlangens, passie, dromen en mogelijkheden mogen ontmoeten, evenals mijn valkuilen, beperkingen, frustraties, verdriet, gekwetstheid, onvermogens, angsten en duistere kantjes. Misschien is het grootste cadeau van 7 jaar Agape dat ik vrouw heb mogen worden !!!!!!!!!!!!

Anouk Brockx

Ik vind het geweldig hoe de opleiding bij AgapeBelgium in elkaar zit. De afstemming vind ik super. Je wordt er gestimuleerd jouw kwaliteiten neer te zetten in de wereld.

Caroline Buys

De Vision Quest heeft me gebracht bij de wortels van mijn angst. Door er in contact mee te zijn op mijn spot, de meest veilige plek in de natuur, een plek van gedragenheid en bescherming, kon een diepe heling starten.

Griet

Ik ben niet meer diegene die ik meende te zijn. Door ervaringsgericht lichaamswerk onderbouwd met wetenschappelijk gefundeerde modellen leerde ik naar mezelf te kijken en mezelf langzaam te aanvaarden zoals ik echt ben.

Inge Denayer

Bonding is voor mij een houvast, een groep waarin ik leer wat thuiskomen is en waar ik me veilig kan voelen. In de groep kan ik delen wat er in me leeft en ontdek ik wat er me echt bezighoudt.

Inge Dinnecourt

De opleiding heeft zeer veel betekend in mijn leven Het heeft mijn leven op een spoor van “een levenslang traject van leren” gezet, een leren in beweging en met hart en ziel.

Renate

Vooraleer je als therapeut van start gaat, is het heel zinvol om eerst aandacht te besteden aan je eigen persoonlijke groei. De opleiding bood mij de kans om 4 jaar lang op pad te gaan naar mijn eigenwaarde.

Voormalige studente DBT

Toch nog even melden hoe waardevol mijn opleidingen waren bij jullie. Ook mijn agape opleiding kan ik dagelijks omzetten in mijn werk. Het geeft me een stevig fundament.

Evan Van Lissum

"What an inspiring teachings...I followed the online tour program - very intensive, but so valuable! A whole new world is opening

Anoniem

Dankzij de opleiding DBT sta ik veel bewuster in het leven. Ik ben mij bewust van de patronen waarmee ik leef. Ik kan die proberen te doorbreken als ze mij blokkeren.

Voormalige student DBT

Historiek Agape Belgium

1987
1992
1994-1999
2004
2010
2014
2015 - 2016

AgapeBelgium ontstond in 1987 onder de naam Isis. Deze kleine onderneming, gedragen door Dirk Ghekiere en Lieve Verhelle, creëerde een platform waar visies op bewustwording, heling en spiritualiteit in lezingen en workshops aan de man werden gebracht.

In 1992 werd Isis omgedoopt tot Agape. Dirk en Lieve hadden ondertussen hun opleiding in het emotioneel lichaamstherapeutisch werken succesvol afgerond. Verder bouwend op de bestaande visie, groeide Agape uit tot een centrum waar het emotioneel lichaamswerk de centrale benadering vormde in het begeleiden van mensen. Naast het lichaamsgericht psychotherapeutisch werken, drong de noodzaak zich op om ook de zingeving en spiritualiteit in de behandeling meer plaats te geven. Op hun reizen kwamen Dirk en Lieve in contact met verschillende volkeren die hun oude traditionele waarden en gebruiken levend hielden voor hun volkeren. In hun benaderingen van geestelijke gezondheidszorg werd  ook ruimte en erkenning aan spiritualiteitsbeleving.

Na een intensieve training, krijgt Dirk Ghekiere toestemming om mensen te begeleiden in vuurloopceremonies.  In 1994 geeft hij zijn eerste vuurloopceremonie. Het is de start van vele vuurloopceremonies en hij zal meer dan 5000 mensen over het vuur begeleiden.  In 1995 geeft hij zijn eerste zweethutten en in 1998 wordt hem de Vision Quest gegeven. De opleiding ‘Sjamanisme en transformatie’ gaat zijn eerste jaargang in. Deze opleiding groeit uit tot de opleiding ‘Lichaams- en Ervaringsgerichte Therapie en Sjamanisme’.  In 1999 verhuist Agape vzw naar Koolskamp, waar een oude hoeve verbouwd en ingericht wordt om therapie, opleidingen en trainingen te kunnen verzorgen.

Dirk Ghekiere vraagt zijn zoon Niek om een opleiding in Dans- en bewegingstherapie op te zetten. Samen met Stephanie de Bruijckere verzorgen ze voor het eerst in 2005 de eerste jaargang van deze opleiding. Ondertussen is de opleiding Dans- en bewegingstherapie een vaste waarde in het centrum, heeft het samenwerkingsverbanden met universiteiten en hogescholen in de hele wereld en vinden onze afgestudeerde studenten werk in de reguliere geestelijke gezondheidzorg, de medische gezondheidszorg of als zelfstandig dans- en bewegingstherapeut.

Niek Ghekiere en Stephanie de Bruijckere nemen het dagelijks bestuur van Agape over van Dirk en Lieve. Onder de naam AgapeBelgium omkaderen ze het aanbod van het centrum. AgapeBelgium gaat een samenwerkingsverband aan met het Laban Institute for Movement Studies, New York. Deze samenwerking houdt in dat AgapeBelgium hun opleiding tot Gecertificeerd Bewegingsanalist organiseert voor Europa. Met zijn thuisbasis in Koolskamp kent deze opleiding een internationale aantrekkingskracht tot Nieuw-zeeland en China.

AgapeBelgium wordt genomineerd voor een Unesco-erkenning. De inzet voor het dans-ceremonieel erfgoed,, de dans in een therapeutische context en zijn toepassingen hiervan voor bedrijven, coaches en gezondheidswerkers ligt aan de basis voor deze erkenning. AgapeBelgium is opgenomen in de lijst van erkende instituten van Unesco, onder de International Council of Dance.

AgapeBelgium wordt een partner van het bedrijf ‘La Genetouse’ in Frankrijk. Deze organisatie, met verhuur gite, gelegen op een domein van72ha bossen en weiland,  zal de internationale programma’s van AgapeBelgium huisvestigen en helpen faciliteren.

In 2016 wordt AgapeBelgium  door de Vlaamse Overheid erkend. AgapeBelgium wordt een KMO-p dienstverlener voor de pijlers opleidingen en trainingen.

1987 1992 1994-1999 2004 2010 2014 2015 - 2016

Lesgevers Agape Belgium

Anja Driesmans
Anja Driesmans
Concha García (USA)
Concha García (USA)
Christina Devereaux (USA)
Christina Devereaux (USA)
Daniëlle De Wilde (NL)
Daniëlle De Wilde (NL)
Dirk Ghekiere
Dirk Ghekiere

+32 494 59 46 29
Essen Ahbleza (USA)
Essen Ahbleza (USA)
Henk Hofman (NL)
Henk Hofman (NL)
Joeri Calsius
Joeri Calsius
Lieve Thienpont en Caroline Buys
Lieve Thienpont en Caroline Buys
Marilyn Black Elk (USA)
Marilyn Black Elk (USA)
Marjolijne Van Buren (NL)
Marjolijne Van Buren (NL)
Mieke Bouma (NL)
Mieke Bouma (NL)
Niek Ghekiere
Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52
Rachel Porter (UK)
Rachel Porter (UK)
Rahul Bharti (Nepal)
Rahul Bharti (Nepal)
Ramon Nestor Vega (ARG)
Ramon Nestor Vega (ARG)
Sara Dykmans
Sara Dykmans
Sigrid Exelmans
Sigrid Exelmans
Stephanie de Bruijckere
Stephanie de Bruijckere

+32 498 10 76 34
Stephan Marchant
Stephan Marchant

www.Move2Create.be
Toroa Aperahama
Toroa Aperahama

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie